Дървата се оказаха едно от най-ценните неща тази година и най-евтиното

...
Дървата се оказаха едно от най-ценните неща тази година и най-евтиното
Коментари Харесай

Земеделският министър: Дървата за огрев се оказаха едно от най-ценните неща

Дървата се оказаха едно от най-ценните неща тази година и най-евтиното гориво. Успяхме значително да наваксаме изоставанията, даже и да ги надминем, заяви служебният министър на земеделието Явор Гечев  Явор Гечев Явор Гечев е роден на 10 юни 1978 година в Пловдив. По обучение е инженер-агроном.   През 2001 година в " Защо, господин министър? ". 

" Ние сме доставили с 35% повече дърва тази година, само че все пак има места, които не са задоволени. Ще достигнем 200%, само че различен е въпросът дали в този момент е най-благоприятното време, тъй като някак си е по-добре летните месеци да се употребяват за това, а не зимните ", добави той.

Земеделският министър бе безапелационен, че страната на процедура не добива директно дървесината. " Миналата година са направени търгове към частни компании, които я добиват и тази година тъй като цената на обичайните горива - токът и газът отидоха в небето, всички на процедура, които можеха да минат на дърва, го направиха ", посочи Гечев.

По думите му потребностите на дърва са скочили три пъти, тъй като най-големият снабдител е бил Русия, а дърводобивът от там е спрял. 

Според него и психозата на хората е съдействала, тъй като доста хора са почнали да се презапасяват. “Ние нямаме никакъв надзор върху това какви дърва се декларират и кой злоупотребява. Ние задоволяваме потребностите по описи, които кметовете ни дават. Намирали сме редица нарушавания. Над 17 000 инспекции на седмица вършим, с цел да може да се управлява процесът и да няма обири ”, посочи той.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР